Få flere kompetencer i sommerferien

 – Om at arbejde i agurketiden

Sommerferien er startet, solen skinner, og der er næsten ekko på arbejdspladsen…

Selvom det er kutyme at holde ferie, når solen endelig brager igennem, så sidder der enkelte personer tilbage og holder skansen – nogle fordi de har lyst. Heriblandt sidder jeg selv, fordi jeg har det bedst med at være i gang hele tiden – ved at holde min hjerne i gang eller ved fysisk at være i gang.

Jeg bliver ikke stresset af at arbejde hele tiden, men nyder at kunne fordybe mig i opgaver og nå flere af de opgaver, der ikke har en deadline, men som alligevel skal laves. At mine kolleger holder ferie betyder også, at der er mindre støj på kontoret. Det giver større koncentration, og der kan produceres mere. Tag endelig ikke fejl af, at jeg sætter stor pris på mine kolleger – de er en af grundene til, at jeg ikke har valgt iværksættervejen som den primære levevej. Det er meget højt værdsat at have andre mennesker omkring mig, der kan give sparring, kritik og input.

Men når der hersker en ro over sommerlandet, så er det nu rart efter arbejde, også at kunne sidde uden for i solen og arbejde med andre ting. Så den opsparede fleks fra mit primære arbejde bliver også brugt nu til kortere arbejdsdage på kontoret. I stedet kan jeg tage hjem og arbejde med mine freelanceopgaver og frivilligt arbejde.

Udover arbejdet, hvor jeg kan tjekke min bankkonto for den indkomne løn, er arbejde også at opkvalificere mine kompetencer. Min plan for sommeren 2013 er at forbedre min viden om digital marketing. Sommerlæsningen er derfor bestilt over Amazon og byder på disse tre spændende sager:

Få flere kompetencer i sommerferien* Digital Marketing: Strategy, Implementation and Practice, af Dave Chaffey

* Understanding Digital Marketing: Marketing Strategies for Engaging the Digital Generation, af Ian Hallsworth

* Engage: The Complete Guide for Brands and Businesses to Build, Cultivate and Measure Success in the New Web, af Brian Solis

Jeg er også et menneske, og jeg har ikke 26 timer i døgnet. Men til gengæld er fjernsynet stort set altid slukket. Det giver rigtig mange ekstra timer, som jeg bruger (efter min mening) fornuftigt. Dertil har jeg hverken mand, børn eller husdyr, der kræver opmærksomhed – det giver ekstra tid til det jeg elsker – at arbejde.

Tillige har jeg arvet et gudsbenådet godt immunforsvar. Som en af mine tidligere arbejdsgivere sagde: “Du har et immunforsvar, der passer perfekt til at blive iværksætter.” Det gør, at jeg højst får lidt kriller i halsen eller en snøftende snude – hvilke ikke når at kvalificere sig til sygedage fra arbejdet.

Har du også lyst til at at blive opkvalificeret i din sommerferie, så får du lige mine tips
  • Sluk for fjernsynet – du kan blive opdateret på nyheder på dr.dk eller tv2.dk
  • Kom ud og mød mennesker du kan dele din faglighed med – invitér personer i dit netværk på kaffe – spørg ind til hinandens arbejde og lær af hinanden. Måske skaber det nye muligheder for én af jer – måske for jer begge
  • Hjælp folk i dit netværk. Som det kinesiske ordsprog siger: “Giv og få dobbelt tilbage”. Det er ikke sikkert, at den person du hjælper, giver dig noget, men på et tidspunkt vil der være nogen, som hjælper dig. Jeg har selv oplevet det flere gange, og der kan sagtens gå lang tid i mellem, at jeg får noget igen – men på den anden side, så elsker jeg at give til folk. Har du selv brug for hjælp – så spørg dit netværk om hjælp
  • Køb eller lån bøger inden for de temaer, du vil blive bedre til
  • Deltag i webinarer, eksempelvis ved IBC
  • Nyd sommeren nu den er her 🙂
Hvad er arbejde for mig?

Arbejde er for mig mange ting. Det er at lave de opgaver, som min chef, kolleger, eller andre har brug for, at jeg udfører. Det er at hjælpe andre – eksempelvis med at dele jobopslag eller ny viden via LinkedIn. Det er at suge viden til mig ved at læse artikler eller bøger eller ved at deltage i webinarer eller foredrag. Det er at møde mennesker, der har andre eller blot bedre kompetencer, end jeg har. Arbejde for mig er at udfordre mig selv til at blive bedre – og det nyder jeg virkelig.

Sport er en del af arbejdet

Arbejde er også at holde mig i form og træne – netop fordi jeg ved, at jeg får mere energi af det. Jeg har lige løbet i mit første halvmaraton i juni (Aarhus City Halvmaraton). Flere gange efter træning – ca. en halv time efter – har jeg haft endnu mere energi, end før jeg trænede. En vigtig læring for at skabe overskud til min hverdag, så jeg kan yde ekstra.

Summen er…

…Brug sommeren til at styrke dine kompetencer – så står du bedre, når du kommer tilbage på jobbet og arbejdsgiverne igen er ude efter nye medarbejdere.

Hav en fantastisk sommer 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*