De bedste virksomhedssider på LinkedIn i 2014

– Og hvad vi kan lære af dem

De bedste virksomhedssider på LinkedIn i 2014

LinkedIn har igen i år beriget os med en liste over de 10 bedste virksomhedssider i 2014. I udvælgelsesprocessen bad LinkedIn medlemmerne om at nominere de bedste virksomhedssider.

Listen giver inspiration til, hvordan virksomheder kan bruge virksomhedssiderne.

De 10 bedste virksomhedssider i 2014 er:

Optimér opdateringerne på din LinkedIn virksomhedsside

Begrundelserne, der bliver givet for de 10 udvalgte virksomhedssider, handler i det store hele om selve opdateringerne.

Det er her, vi kan give vores følgere værdi og tiltrække kunder.

Alt afhængig af hvordan man bruger sin virksomhedsside, er statusopdateringerne et rigtig godt redskab til at skabe dialog med sine følgere.

Virksomheden kan stille spørgsmål og lave mindre quizzer (L’Oréal) for at skabe interaktionen med følgerne. Det kan eksempelvis give virksomheden indsigt i, hvordan følgerne bruger virksomhedens produkter, eller hvilke udfordringer følgerne står over for, som virksomheden kan løse for dem.

Content Marketing bliver mere og mere anvendt som begreb for deling af værdifuld viden (Hootsuite Media Inc.), som følgerne ofte gerne vil dele med deres netværk – hvilket kan give flere følgere af virksomhedssiden. Når man deler sin viden – og dermed viser, hvilke kompetencer der er i virksomheden – leder det ofte til spørgsmål eller kommentarer fra følgerne. Det giver igen virksomheden mulighed for at skabe interaktion med følgerne. Interaktionen har ofte den effekt på de personer, der deltager, at de i højere grad husker virksomheden. Og som virksomhed kan vi jo godt lide at være top-of-mind, når kunderne skal finde leverandører.

Har virksomheden følgere, der eksempelvis er forhandlere af ens produkter, kan det være interessant for dem at følge med i, hvad der sker i virksomheden (Tesla Motors). Det kan være nyheder om produkter, nyansættelser, nye kunder – ja, nyheder generelt, der viser, hvordan det står til i virksomheden. Nogle nyheder kan være specielt rettet mod målgruppen på LinkedIn – og ikke følgerne på Facebook eller andre sociale medier – som gør indholdet eksklusivt, når man følger virksomheden på LinkedIn.

“What´s in it for me?”, vil følgerne spørge hver gang – virksomheden giver svaret i statusopdateringerne.

Statusopdateringer, der udelukkende består af tekst, kan sagtens fungere, så længe du har indtænkt din målgruppe i selve indholdet – hvad får følgerne fra din opdatering, og hvorfor vil de gerne dele din opdatering? For at skabe ekstra opmærksomhed om statusopdateringerne er det en rigtig god idé at tilføje enten et billede eller en thumbnail (et lille billede vedhæftet en hjemmeside, som du linker til), som har en direkte relation til det, der står i teksten i statusopdateringen (Marketo).

Hertil skal siges, at billedernes kvalitet kan sige en del om, hvor professionel en virksomhed er – alt afhængig af, hvilken stil virksomheden normalt bruger, og hvor relevant det er i forhold til produkterne – eksempelvis for virksomheder der arbejder med grafik, bolig og stil, eller for fotografer kan forventningerne til kvaliteten være højere (The Nature Conservancy).

Når statusopdateringerne bliver sendt ud, kan man målrette opdateringerne til specifikke følgere efter virksomhedsstørrelse, branche, funktion og geografi (Wells Fargo). Et lille OBS er, at opdateringen som minimum skal rettes mod mindst 100 følgere af virksomhedssiden. Når opdateringen bliver målrettet en afgrænset del af følgerne, giver det ofte en højere engagementsrate – fordi indholdet netop er mere relevant for denne gruppe. Det eksempelvis være relevant kun at målrette opdateringer mod en afgrænset gruppe, hvis det er en specifik branche, som virksomheden ønsker at målrette sig imod.

Har I en opdatering, der er ekstra meget værd for virksomheden – et nyt spændende produkt, et nyt kontor, en ny øverste leder – kan det være relevant at fastgøre opdateringen øverst, så den vil få ekstra opmærksomhed (Evernote). Selvom I skriver andre opdateringer, vil den fastgjorte opdatering hele tiden ligge øverst, indtil I selv vælger at ophæve fastgørelsen.

Vil I nå længere ud med jeres opdateringer – længere ud end til de følgere I allerede har på jeres virksomhedsside – kan I med fordel sponsorere statusopdateringer (Dell). Funktionen kræver betaling, hvilket kan ske enten som betalinger pr. klik eller pr. 1.000 visninger. Prisen for at sponsorere statusopdateringer er ikke fast, men afhænger af den målgruppe, som du har udvalgt. Hver gang en sponsoreret opdateringer bliver vist, foregår der en auktion i forhold til andre sponsorerede opdateringer med en lignende målgruppe.  Afhængig af opdateringen kan det være relevant at forsøge med betalinger pr. 1.000 visninger, da prisen sagtens kan komme under klikprisen. Når sponseringen er sat i gang kan du stadig gå ind og tilrette både målgruppe, veksle mellem betaling pr klik eller pr 1000 visninger og budget.

Har I større produktkategorier, kan det være relevant at oprette formidlingssider / show case pages til at målrette indhold, der kun omhandler dette produkt for en specifik målgruppe (Procter & Gamble). Formidlingssider fungerer langt hen ad vejen som virksomhedssider – de kræver dermed også lige så meget opmærksomhed fra virksomheden til at skrive relevante opdateringer, besvare spørgsmål og generelt interagere med følgerne. Inden oprettelsen af en formidlingsside bør virksomheden derfor vurdere, om de har ressourcerne til at opretholde både en virksomhedsside og en – eller flere – formidlingssider. Man kan tilføje op til 10 formidlingssider under virksomhedssiden.

Vil I bruge LinkedIn til rekruttering af nye medarbejdere, kan karrieresiden føjes til virksomhedssiden til at poste ledige stillinger og vise virksomhedens kultur frem (Luxottica Group). Karrieresiden er en betalt funktion, der fungerer som en ekstra fane på virksomhedssiden, hvor de ledige stillinger kan listes op. Karrieresiden giver blandt andet mulighed for virksomheden til at se, hvilke profiler der besøger stillingsopslagene, mulighed for at tilføje video, og direkte links til personen der står for rekrutteringen. Karrieresiden kan opgraderes til en udvidet funktion, hvor det er muligt at udarbejde fem forskellige karrieresider, der målretter sig efter personen, der besøger siden.

Herunder kan du se LinkedIns præsentation af de 10 virksomhedssider:

Siden er opdateret den 4. august 2016.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*